BOBER tekmovanje

Stran je v nastajanju

O Bobru

Bober je mednarodno tekmovanje iz računalniškega razmišljanja, namenjeno osnovnošolcem od tretjega razreda naprej in srednješolcem. Njegov namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati jim želimo, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivih logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas.

Na tekmovanju spoznajo področje na zabaven in poučen način. Tekmovalna vprašanja se navezujejo na algoritmično razmišljanje, logično sklepanje in razvoj spretnosti za reševanje problemov. Udeleženci spoznajo, da je razmišljanje in ustvarjalno reševanje problemov zanimivo in zabavno.

Organizator tekmovanja za Slovenijo je ACM Slovenija v sodelovanju z Univerzami v Ljubljani, Mariboru in Kopru. Šolsko tekmovanje je vsako leto organizirano v novembru. Najboljši tekmovalci se uvrstijo na državno tekmovanje v januarju.

Vir: ACM spletna stran Bobra (več o tekmovanju Bober)

Tekmovalne kategorije:

  • BOBRČEK (2., 3., 4., 5., 6. razred OŠ)*
  • MLADI BOBER (7., 8., 9. razred OŠ)
  • BOBER (1., 2. letnik SŠ)
  • STAREJŠI BOBER (3., 4. letnik SŠ)

* 2., 3., 4., 5. razred rešuje naloge na papir, starejši pa na računalnik prek spletnega tekmovalnega sistema.

 

Bober v drugih državah (povezava).

2018 / 2019: Šolsko tekmovanje bo potekalo od 12. do 16. novembra 2018 med 7. in 19. uro, državno pa 12. januarja 2019 v Mariboru.

Starejše naloge:

Vir: Bober spletna stran z nalogami.